Tobbe The Sailorman
 
January 8th, 2009

Tobbe The Sailorman

Indeed. True story. Från och med den första januri i år så blir Popeye karaktären “Public Domain” i England, och tack vara EU’s lagar så blir Popeye fritt att använda. Detta pga Popeye’s skapare Elzie Segar, dog för 70 år sedan (1938). Jag måste erkänna att jag var nog mer av en Popeye-fantast när jag var mindre, men jag minns ändå att det var väldigt trevligt att kolla på de gamla tecknade kortfilmerna med honom, Olive och Bluto, kanske mest för det var klassiskt animerat och stilrent men ändå… Gillade aldrig serierna å andra sidan… Men det är helt och hållet en smakfråga. Men något måste man göra för att fira att den gamle sjöbjörnen släpps fri.

Jag läste nu efteråt också att Popeye gjorde sin filmdebut 1933, och enligt en undersökning bland bioägarna, så var Popeye mer populär än Musse Pigg i slutet av 30-talet.

Det måste ni hålla med om att det är väldigt imponerande ändå 🙂

2 Comments

  1. HB on January 9th, 2009 at 11:59

    länge leve the king of the sea xD

  2. Benny on January 9th, 2009 at 23:55

    haha! popeye rokkar! men spenat.. nej fy fan ;P

Comment